top of page

Como afecta el coronavirus COVID-19 a la comunidad filipina.

La comunitat filipina principalment treballen en el sector de serveis, restaurants, hotels, servei domèstic, creuers.

Aquesta pandèmia està sent bastant dura amb ells, pateixen la precarietat pel que fa a el tema econòmic, el mateix que la resta de la població espanyola, a diferència que els filipins, part del que guanyen el destinen ajudant als seus familiars al seu país d' origen, per aquest motiu, queden en situació més vulnerable, ja que, sense ingressos han de seguir pagant habitatge, alimentació i subministraments bàsics.

Molts d'ells comparteixen allotjament amb altres persones, el distanciament es fa més complicat per evitar el contagi.

La tasca de Eamiss dia a dia en aquests moments està sent bastant activa, gestionant ajudes a les famílies perquè puguin tenir el bàsic.

Estem en contacte directe amb els serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona, ONG i altres entitats per centralitzar les ajudes a la comunitat.

Atenem més de 250 persones diàriament des que es va activar l'estat d'alarma.

Amb l'ajuda de voluntaris, de l'ajuntament, consolat de Filipines, AAVV de Raval, World Central Kitchen, Banc d'Aliments, LBC, Restaurant Leopoldo, Kasarap Restaurant, treballem durament per poder ajudar els més vulnerables de la comunitat en aquesta etapa de pandèmia .

La coordinació no és fàcil, ja que, hi ha cada vegada més gent afectada. Per aquest motiu, es demana als paisans que ajudin amb la feina de contrastar les dades envíados pels serveis socials i agilitzar la repartició diària d'ajuts.

S'informa que enviem des d'aquesta pàgina seves dades, en lloc d'enviar missatges a Facebook o en nombres personals de Eamiss.

bottom of page