top of page

La comunitat filipina i el problema del shabú

 

El shabu és una substància 15 vegades més potent que la de la cocaïna i el seu poder addictiu és infinitament superior. El seu poder sobre el sistema nerviós central és devastador i en poc temps acaba destruint-lo. La comunitat filipina és la principal consumidora d'aquesta droga, considerada 'droga de pobres'. La fi del seu ús és per aguantar llargues hores de feina, per això és tan freqüent que la consumeixin treballadors d'hostaleria o mariners filipins. A Barcelona es ven als pisos clandestins al Raval.

La policia va començar a detectar-lo a principis d'aquesta dècada, sempre entre membres de la seva comunitat. Primer la droga arribava per correu, però després un grup de nigerians es va apoderar de la seva distribució, sempre en trànsit des Sud-àfrica.

El temor ara és que pugui saltar a altres comunitats i comenci a produir-se en laboratoris clandestins d'Espanya. S'aconsegueix a 50 euros el gram, però a les Filipines és més barata.

Segons l'opinió d'alguns filipins, "el 60% dels seus compatriotes que coneixen l'han pres". "No és que sigui normal prendre-la, però és molt freqüent. En qualsevol cuina on hi hagi filipins trobaràs shabu. Si se't va de les mans et converteixes en un zombi. Comencen els homes, però després s'enganxen les dones també ", comenten.

La nostra organització treballa amb el departament de la salut de Raval per ajudar a al personal sanitari i la comunitat filipina a fi d'entendre les principals causes del seu ús, així, poder ajudar i deixar el consum del shabú.

 

Ajudem amb total confidencialitat.

Notícies sobre el shabú

bottom of page