top of page

Filipines és un país que ha anat variant molt depenent de les influències culturals, encara que la majoria d'aquestes influències són el resultat de les colonitzacions que van tenir, de manera que la cultura d'Espanya i la dels Estats Units són les més evidents. Però malgrat totes aquestes influències, l'antiga cultura asiàtica dels filipins es manté i es veu clarament en la seva forma de vida, en les seves creences i en els seus costums. La cultura dels filipins és molt coneguda i apreciada per moltes persones a tot el món. Algunes dades d'interès de la cultura i costums són els següents:

  • Els filipins són molt aficionats a la música, els hi agrada representar balls i cantar, el karaoke és un dels entreteniments que no ha de faltar en una ocasió filipina.

  • El Nadal és una de les celebracions més estimades pels filipins. Les famílies es reuneixen el 24 de desembre per celebrar la tradicional "Pasko". Una costum molt tradicional durant aquest dia és posar molt menjar i  fruita a la taula com a símbol de prosperitat i donar diner als petits.

  • Celebracions com batejos, aniversaris, casaments, són ocasions per ajuntar-se amb la família i amics.

  • 'Pamamanhikan'es "demanar el permís dels pares de la noia per casar-se amb la parella de nuvis". El costum simbolitza l'honor i el respecte pels pares, buscant la seva benedicció i aprovació abans de casar-se. Una tradició que segueix practicant-se.

  • Portar alguna cosa quan se'n va a casa d'algú és detall molt important, normalment menjar, molt apreciat pel anfitrió

  • 'Mano po' un gest tradicional filipí per honorar la gent gran fent una inclinació cap a ells o pressionant el front sobre la mà oferida

  • L'art marcial tradicional del país es diu Arnis , però el basquetbol i voleibol també són esports importants. Encara que  també practiquen ciclisme, pesca, etc.

Mano po

Mano po

parol

parol

Magandang dalaga

familia

familia

bailarines

bailarines

bottom of page